Sunday, November 6, 2011

Elu vanas Soome linnas

Cellie ja Nässu on uue kodu omaks võtnud. On asju, millega tuleb neil veel harjuda...
Cellie jaoks on arusaamatu, miks mitu korda päevas kukuvad reklaamlehed läbi koduukse esiku vaibale. See ajab teda nii marru, et hakkab igakord haukuma. Üritame teda väheke uue "postkastiga" harjutada nii, et käime ise aeg-ajalt lehti läbi postiluugi viskmas ja kui Cellie sellel ajal vait suudab olla, siis kiidame :)
Teine hirmutav asi koerale on suur pliit köögis. Nimelt kukkus algul mitu korda pliidil alumine luuk (see, kuhu tavaliselt potid-pannid sisse pannakse) ise lahti, mille peale Cellie ehmatas. Ja hakkas sedavõrd kartma, et põgenes tuppa tooli alla, kui keegi kööki suundus. Selle probleemi lahendasime nii, et teipisime luugi kinni :)
Kolmandaks häirib Celliet see, kui keegi koridoris hommikul kl 5 või ükskõik mis kell liigub. Ta hakkab igakord selle peale urisema-haukuma ja äratab meid üles. Loodetavasti ta harjub nende häältega peagi, sest see muutub juba tõeliselt tüütuks.
Uues kodus on linoleumpõrandad. Seetõttu pole üldse kuulda, kui Cellie kõnnib. See oli algul päris harjumatu, sest mitmeid kordi ehmatasin kui äkitselt oli koer mu kõrvale/selja taha ilmunud.
Siin jalutamas käies on harjutatu see, et rattureid on tõeliselt palju ja koer peab kogu aeg lühikese rihma otsas kõrval olema. Õnneks oleme juba leidnud kolm-neli head kohta, kus saab Cellie lahti lasta, et pulka visata.
Koeri paistab siin linnas päris palju olevat ja mõnega neist on ka lähemalt tutvust juba tehtud.
Kassi jaoks on harjutatu, et akendel ei ole aknalaudu. Siin on tal seega keeruline aknast välja näha, aga oleme selle ka juba lahendanud: nihutasime laua akna alla.
Nässu on leidnud mitmeid magamiseks sobivaid kohti. Näiteks on ta avastanud, et suudab ise riidekapi ukse lahti tõmmata, et siis riiulisse magama minna. Nüüd tuleb meil alati enne kui kapiukse kinni panema vaadata, kus Nässu on. Korra aga puges ta madratsi ja kattemadratsi vahele magama :)

No comments:

Post a Comment